e-Cestnina

SISTEM ELEKTRONSKEGA CESTNINJENJA NA MADŽARSKEM

hir_e-toll-in-hungary-picMadžarska javna cestna mreža bo s 1. julijem 2013 uvedla sistem elektronskega cestninjenja, ki temelji na prevoženi poti (DTS), s katerim bo pokrila skupno 6.513 km cestnih odsekov (avtoceste, hitre ceste, glavne ceste). Višina plačila cestnine, ki temelji na prevoženi poti, je odvisna od vrste prevoženih cestišč, kategorije motornega vozila (J2, J3, J4), kakor tudi od njihovih temeljnih okoljskih zahtev.

 

Na Madžarskem je mogoče zaslediti dve vrsti cestnin: plačilo z relacijskim listkom oziroma plačilo prek kupljene naprave na vozilu, ki je povezana s ponudnikom storitev sledenja voznega parka.

 

Če pogosto opravljate prevozne storitve prek Madžarske, bosta samodejen izračun cestnine na cestnih odsekih, ki jih pokriva sistem elektronskega cestninjenja, in metoda poročanja o cestninjenju s pomočjo GPS tehnologije ter naprave na vozilu primerni rešitvi za vas.

 

Njuno delovanje temelji na storitvah sledenja voznega parka s pomočjo GPS-tehnologije. Storitve, ki delujejo kot nekakšen poročevalec, posredujejo pridobljene podatke o vozilu družbi SMMC (Družba za avtoceste v Republiki Madžarski). Uporabniki lahko plačujejo cestnino po predplačilu, tako da zagotovijo plačilna sredstva na svojem uporabniškem računu.

 

Madžarski predstavnik vašega ponudnika WebEye storitev, in sicer podrejena družba WebEye Hungary Ltd., opravlja v madžarskem sistemu elektronskega cestninjenja vlogo poročevalca. Napravo na vozilu (OBU), potrebno za pošiljanje cestninskih poročil, lahko kupite pri naših distributerskih partnerjih, ki so prisotni v 14 evropskih državah, kakor tudi na vseh Shellovih bencinskih servisih na Madžarskem.

 

V nadaljevanju bomo redno poročali o uvedbi in delovanju madžarskega sistema cestninjenja, ki temelji na prevoženi poti. Sledite našim novicam, preizkušajte naše računalo za izračun cestnin in izberite preprosto prijavo prek spleta.

Novice