e-Cestnina

Kako je lahko poročilo o cestnini vložiti v nov system?

Kako je lahko poročilo o cestnini vložiti v nov system?

Obstajata dva načina za vložitev datotek o poročilo cestnine v HU-GO sistem:

1.   Z vnaprej kupljena relacijske vozovnice

2.   Z vgrajenim napravo (prek agenta poročilo)

 


Kaj je relacijska vozovnica?

Relacijske vozovnice veljajo izključno za uporabo ene ceste na načrtovani poti in morajo biti kupljena pred uporabo cestnega odseka cestninjenja (največ 30 dni pred potovanjem). Relacijska vozovnice kupljene vnaprej veljajo dva koledarska dneva; relacijske vozovnice kupljene tik pred uporabo cestninskih odsekov, so veljavne do konca naslednjega koledarskega dneva. Ta storitev je najbolj koristna za voznike, ki želijo uporabiti ceste cestninkih odsekov na Madžarskem po vnaprej načrtovanih poteh, vendar ne redno.

 

Kaj je elektronsko cestninsko poročanje?

Poročilo pomeni samo elektronski prenos podatkov, vzpostavljeno med agencijo za poročila in SMMC, na podlagi katerih jih zagotovljena z nameščeno enoto v vozilu (OBU). Poleg namestitve obstoječi in / ali novo napravo, je potrebno skleniti pogodbo z agencijo za poročila in registracijo na HU-GO strain.

 

Kakšna je vloga agenta za poročila?

Metoda poročila, ki temelji na prevoženi razdalji se izvaja v skladu s koordinatami, ki jih terminal v vozilu zbira .Jedro njegovega delovanja je, da podjetje opravlja GPS storitve osnovane na sledenju vozil, deluje kot tako imenovano poročilo agenta, pošilja naprej prejete podatke vozila na SMMC. Uporabniki lahko plačajo za svoje stroške skozi predplačilo, kar pomeni, da je treba najprej položit kredit na svoje račune, ki se odprejo ob registraciji (nato pa se hranijo pri izvajalcu cestninjenja, tj SMMC).Pozitivni saldo na računu zagotovi sredstva za uporabo cestninskih cestnih odsekov.
Predpogoj za njegovo uporabo, je predhodna registracija uporabnika s ponudnikom cestninjenja (SMMC) in njegovo sklenitvijo pogodbe z agentom za poročila(Report Agent).
Priporočljivo za tiste, ki pogosto uporabljate cestne odseke za plačilo cestnine, s katerim vam ta metoda poročila ponuja priročno rešitev.

 

iStock_000019248186XSmall

Novice